ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ
25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ
& ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ & ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
DR ΞΙΜΙΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ DDS, MSc, Ph.D ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ Περισσότερα ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ- ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΣΘΕΝΟΥς ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕ
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ
Οδοντικά Εμφυτεύματα

Οδοντικά Εμφυτεύματα

Αισθητική Οδοντιατρική

Αισθητική Οδοντιατρική

Κλινικά Περιστατικά

Κλινικά Περιστατικά

Το ιατρείο

Το ιατρείο

Οδοντικά Εμφυτεύματα

Οδοντικά Εμφυτεύματα

Αισθητική Οδοντιατρική

Αισθητική Οδοντιατρική

Κλινικά Περιστατικά

Κλινικά Περιστατικά

Το ιατρείο

Το ιατρείο

Χειρουργός Οδοντίατρος - Dr Ευάγγελος Ξιμίνης

Οδοντιατρικό Κέντρο Πανοράματος – Ξιμίνης Ευάγγελος DDS, MSc, Ph.D στη Θεσσαλονίκη

Ο χειρουργός οδοντίατρος, υπεύθυνος του οδοντιατρικού κέντρου Πανοράματος  Ευάγγελος Ξιμίνης DDS, MSc, Ph.D, αφού πρώτα ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές του στο Τμήμα της Οδοντικής Τεχνολογίας (Οδοντοτεχνικής) του Τ.Ε.Ι. Αθηνών, εισήχθη και αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, το 1993.

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Τμήμα της Προληπτικής Οδοντιατρικής & Περιοδοντολογίας και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στον Τομέα της Προσθετικής στο εργαστήριο της Ακίνητης Προσθετικής & Προσθετικής Εμφυτευματολογίας.

Στο χρονικό διάστημα 1983-1993 εργάστηκε σε Οδοντοτεχνικά εργαστήρια των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, ενώ από το 1993 μέχρι σήμερα, παρέχει στο ιδιωτικό του ιατρείο εξειδικευμένες και εξατομικευμένες οδοντιατρικές εργασίες σε προσθετικά, θεραπευτικά και αισθητικά οδοντικά προβλήματα.

Τα ακαδημαϊκά έτη 2001 έως σήμερα έχει θέση Ε.ΔΙ.Π και παρέχει εκπαιδευτικό έργο στις κλινικές και στα εργαστήρια, τόσο των προπτυχιακών όσο και των μεταπτυχιακών τμημάτων του Τομέα της Προσθετικής, της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ..

Στο χρονικό διάστημα 1983-1993 εργάστηκε σε Οδοντοτεχνικά εργαστήρια των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, ενώ από το 1993 μέχρι σήμερα, παρέχει στο ιδιωτικό του ιατρείο εξειδικευμένες και εξατομικευμένες οδοντιατρικές εργασίες σε προσθετικά, θεραπευτικά και αισθητικά οδοντικά προβλήματα.

Τα ακαδημαϊκά έτη 2001 έως 2010 παρείχε εκπαιδευτικό έργο στις κλινικές και στα εργαστήρια, τόσο των προπτυχιακών όσο και των μεταπτυχιακών τμημάτων του Τομέα της Προσθετικής, της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ..

Συμμετείχε σ’ ένα σύνολο ερευνών – εργασιών που ανακοινώθηκαν σε Ελληνικά & Διεθνή Συνέδρια, όπου κάποιες από αυτές βραβεύτηκαν. Η διπλή επαγγελματική του δραστηριότητα οδοντίατρος & οδοντοτεχνίτης) του έδωσε τη δυνατότητα να συμμετέχει με ομιλίες του, σε επιμορφωτικές ημερίδες και επιστημονικές συναντήσεις, πάνω στην προσθετική αποκατάσταση των δοντιών.

Είναι μέλος σε μια σειρά επιστημονικών εταιρειών.

Συγγραφική Δραστηριότητα

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ

Διδακτορική Διατριβή
Θεσσαλονίκη 2010
“Συμβολή στην μελέτη της μεταβολής της ηλεκτρομυογραφικής δραστηριότητας του μασητήρα και της πρόσθιας μοίρας του κροταφίτη μυ σε άτομα με οπίσθιες νωδότητες και διαφορετικό τύπο σύγκλεισης, πριν και μετά την ακίνητη προσθετική αποκατάσταση”.
https://ikee.lib.auth.gr/record/123019/?ln=el

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Λεύκανση Δοντιών
Περιοδικό Ξεναγός  – Τεύχος Υγεία Ομορφιά Τεύχος 49
Έκδοση καλοκαίρι 2018.
Δείτε το απόσπασμα, εδώ & διαβάστε το άρθρο εδώ
Balkan Journal of Dental Medicine

Balkan Journal of Dental Medicine (BJDM) 2018

“Electromyographic Activity Changes of Jaw-Closing Muscles in Patients with Different Occlusion Schemes after Fixed Prosthetic Restoration.”

Περισσότερα

ΣΤΟΜΑ 2013; 41:41-52

“Οι γαλβανοκεραμικές αποκαταστάσεις στη σύγχρονη κλινική πράξη”

Βιβλιογραφική ανασκόπηση Εργαστήριο Ακίνητης Προσθετικής και Προσθετικής Εμφυτευματολογίας, Οδοντιατρική Σχολή Α.Π.Θ

http://www.sebe.gr/οι-γαλβανοκεραμικές-αποκαταστάσεις/

ΣTOMA 2012; 40 : 249 – 260

“Η ζιρκονία ως υλικό προσθετικών αποκαταστάσεων”
Βιβλιογραφική ανασκόπηση Εργαστήριο Ακίνητης Προσθετικής και Προσθετικής Εμφυτευματολογίας, Οδοντιατρική Σχόλη Α.Π.Θ
http://www.sebe.gr/η-ζιρκονία-ως-υλικό-προσθετικών-αποκα/

The Society of Oral Physiology
The Society of Oral Physiology (1959-2009):26th Conference. Dresden, Germany. 07-10/05/2009
«Association between EMG activity of masseter and temporalis muscles and number of occlusal contacts in patients with partial edentulism, before and after the placement of fixed dental prosthesis»   Evangelos Ximinis, Dimitrios Tortopidis

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας ή κλείστε μαζί μας ένα ραντεβού για να λύσουμε κάθε απορία που μπορεί να έχετε.

Η φιλοσοφία της οδοντιατρικής κλινικής

Η επαγγελματική σταδιοδρομία του, βασίζεται στην παροχή μιας άρτιας οδοντιατρικής θεραπείας, με προβλέψιμο αισθητικό και λειτουργικό μακροχρόνιο αποτέλεσμα.

Μέσα σ ένα καλαίσθητο ιατρείο, εξοπλισμένο με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, με εξειδικευμένο προσωπικό & έμπειρους συνεργάτες, παρέχονται από τις πιο απλές έως τις πιο πολύπλοκες βιομιμητικές οδοντικές αποκαταστάσεις.

Έμφαση δίνεται στην εφαρμογή νέων τεχνικών (ρομποτική, CADCAM, lasersintering) παράλληλα με τη χρήση σύγχρονων υλικών (ολοκεραμικά, ζιργκονία, υαλοκεραμικά, διπυριτιούχο λίθιο), που δίνουν τα εχέγγυα για αισθητικές αποκαταστάσεις επί φυσικών δοντιών και εμφυτευμάτων.