Επιλογή Σελίδας

Αισθητική Οδοντιατρική

Οδοντιατρικό Κέντρο Πανοράματος – Ξιμίνης Ευάγγελος DDS, MSc, Ph.D στη Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο :

2310 344.968

Διεύθυνση:

Αναλήψεως 3, 552 36 Πανόραμα

Αισθητική Οδοντιατρική

Η  “αισθητική” ως όρος αποδίδεται πολύ δύσκολα και με πολλές έννοιες, δείχνοντας την αδυναμία μιας αντικειμενικής εννοιολογικής προσέγγισης και ενισχύοντας την υποκειμενική αντίληψη του καθένα μας έναντι του όρου.

Μια αντικειμενική προσέγγιση του όρου της “αισθητικής” που θα μπορούσαμε να έχουμε, είναι η μίμηση του φυσικού, κάτι που ο Πλάτωνας αποδεχόταν κατά την αναζήτηση του ωραίου.

Η «αισθητική οδοντιατρική» αποτελεί έναν τομέα της οδοντιατρικής, που ασχολείται με τη βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών και των ούλων. Η ταχεία ανάπτυξη αυτού του τομέα ωθήθηκε σημαντικά από την επιθυμία του ανθρώπου για ένα όμορφο χαμόγελο και από την πρόοδο των οδοντιατρικών υλικών και των εφαρμοζόμενων τεχνικών.

Πολλές έρευνες δείχνουν ότι ένα όμορφο χαμόγελο προσδίδει στη ψυχολογία και στην αυτοπεποίθηση του ανθρώπου, μειώνοντας την ανασφάλεια του και ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση και την κοινωνικοποίησή του. Έρευνα του 2004 από την Αμερικανική Ακαδημία Αισθητικής Οδοντιατρικής έδειξε ότι το 75% των ερωτηθέντων πιστεύει πως η εξέλιξή του στον εργασιακό χώρο εξαρτάται και από ένα ελκυστικό και όμορφο χαμόγελο.

Μέσα στο χώρο της αισθητικής βρίσκεται και ο όρος της «χρυσής αναλογίας» (1/0.618) που στην οδοντιατρική τον αξιοποιούμε ώστε να αποδώσουμε την οδοντική αναλογία και αρμονία των έξι άνω προσθίων δοντιών, μιας και ο ρόλος αυτών των δοντιών στην αισθητική του χαμόγελου είναι κυρίαρχος.

Στην κλινική μας δεν θεωρούμε την Αισθητική Οδοντιατρική ως έναν ανεξάρτητο τομέα της οδοντιατρικής, πιστεύοντας ότι είναι μια παράμετρος που την λαμβάνουμε σε κάθε οδοντιατρική μας πράξη. Εντάσσουμε στον προβληματισμό αυτόν τον ασθενή μας, λαμβάνοντας από την αρχή τις προσδοκίες του και εξηγώντας του την δυνατότητα πραγματοποίησης αυτών μέσα από ένα ολιστικό σχέδιο θεραπείας, πλήρως εξατομικευμένο. Προσπαθούμε να αποδώσουμε σε κάθε παρέμβασή μας την αρμονία του σχήματος και των μεγεθών των δοντιών, αντιγράφοντας το φυσικό χρώμα τους μέσα από μια μεγάλη διαβάθμιση του λευκού, με οπαλισμούς και διαφάνειες, “παίζοντας” με την διάθλαση, την αντανάκλαση και την απορροφητικότητα του φωτός πάνω και μέσα από τα υλικά μας.

Οι φωτογραφίες του χώρου, των συσκευών και των κλινικών περιστατικών της ιστοσελίδας μας ανήκουν στο
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ