Επιλογή Σελίδας

Bonding – Όψεις Με Ρητίνη

Οδοντιατρικό Κέντρο Πανοράματος – Ξιμίνης Ευάγγελος DDS, MSc, Ph.D στη Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο :

2310 344.968

Διεύθυνση:

Αναλήψεως 3, 552 36 Πανόραμα

Bonding (ανασύσταση/ επαναδιαμόρφωση δοντιού) είναι η εφαρμογή – αναδιαμόρφωση του δοντιού, για αισθητικούς ή θεραπευτικούς λόγους, με πολυμερή υλικά (ρητίνη).

Η ρητίνη στην αισθητική οδοντιατρική έχει πολλαπλές χρήσεις όπως εμφράξεις, κλείσιμο διαστημάτων, βελτίωση σχήματος δοντιών, αλλαγή χρώματος δοντιών κ.α.. Πολλές φορές με την ρητίνη επιδιορθώνουμε και θραύσεις προσθετικών αποκαταστάσεων.

Στην Ελλάδα είναι αρκετά δημοφιλής τεχνική λόγω του χαμηλού κόστους (σε σύγκριση με τις κεραμικές όψεις) αλλά και της εύκολης τεχνικής της (γίνεται σε μια συνεδρία με ελάχιστο τρόχισμα δοντιών).

Πλεονέκτημα της τεχνικής αυτής, πέρα όσων προαναφέραμε, θεωρείται το πολύ φυσικό αποτέλεσμα που προσδίδει αλλά κυρίως η δυνατότητα της επαναδιαμόρφωσης που έχει σαν υλικό (μπορούμε να αφαιρέσουμε, να προσθέσουμε και να γυαλίσουμε) ακόμα και χρόνια μετά το πέρας της αποκατάστασης.

Μειονέκτημα της τεχνικής θεωρείται η ποιότητα του υλικού της ρητίνης η οποία εάν εξεταστεί μικροσκοπικά εμφανίζει πορώδη επιφάνεια που με την πάροδο του χρόνου και αναλόγως την διατροφή του ασθενούς (καφές, τσάι κ.α.) να αποχρωματίζεται και ελαφρώς να αποτρίβεται.

 

Στην κλινική μας χρησιμοποιούμε ρητίνες, με την τεχνική της διαστρωμάτωσης, βραβευμένων εταιρειών για την ποιότητα των υλικών τους. Το αυστηρό πρωτόκολλο που ακολουθούμε ( Η απομόνωση των δοντιών απο τα στοματικά υγρά ) αλλά και η κλινική και εργαστηριακή εμπειρία μας, δίνει τη δυνατότητα μιας αισθητικής, βιομιμητικής και μακρόχρονης θεραπείας.

Παρακάτω παρουσιάζονται περιστατικά Bonding με ρητίνη που έγιναν στην κλινική μας : 

Περιστατικό 1ο: Bonding άνω πλάγιου τομέα μετά απο το καταγμά του 

Περιστατικό 2ο: Bonding Των Άνω 6 Προσθίων Δοντιών

Οι φωτογραφίες του χώρου, των συσκευών και των κλινικών περιστατικών της ιστοσελίδας μας ανήκουν στο
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ
Χειρουργός Οδοντίατρος Dr Ξιμίνης Ευάγγελος

Αναλήψεως 3, Πανόραμα, 552 36, Θεσσαλονίκη

2310 344.968

info@odontiatriko-kentro.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα -΄Τρίτη – Πέμπτη :
09:00 – 21:00

Τετάρτη – Παρασκευή :
09:00 – 19:00

Σάββατο & Κυριακή: Κλειστά