Επιλογή Σελίδας

Λεύκανση Φυσικών Δοντιών

Οδοντιατρικό Κέντρο Πανοράματος – Ξιμίνης Ευάγγελος DDS, MSc, Ph.D στη Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο :

2310 344.968

Διεύθυνση:

Αναλήψεως 3, 552 36 Πανόραμα

Η λεύκανση είναι μια πολύ διαδεδομένη και δημοφιλής διαδικασία αισθητικής παρέμβασης σε άτομα ανεξαρτήτου φύλλου και ηλικίας (ενηλίκων).

Με αυτήν τη διαδικασία στοχεύουμε στην αλλαγή του χρώματος και της φωτεινότητας των φυσικών δοντιών (όχι των προσθετικών αποκαταστάσεων και όχι των εμφράξεων).

Η χημική μεθοδολογία που ακολουθείτε είναι εγκεκριμένη από την οδοντιατρική επιστήμη, που θεωρεί ότι είναι μια συντηρητική, ασφαλής και ανώδυνη οδοντιατρική εργασία, η οποία εφαρμόζεται στα φυσικά δόντια, χωρίς να επηρεάζει το σχήμα τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση ο επιβλέπων της διαδικασίας και ο χρήστης αυτών των υλικών να έχει το επιστημονικό υπόβαθρο, ιατρική σπουδή και γνώση.

Λεύκανση Δοντιών

Εδώ πρέπει να τονιστεί, ότι η λεύκανση με τη χρήση λευκαντικής οδοντόπαστας δεν είναι χημική και επιτυγχάνεται με την τριβή κάποιων σκληρών μικρο-υλικών που περιέχονται στην οδoντόπαστα με τις οδοντικές επιφάνειες. Φυσικά αυτή η τριβή προκαλεί μόνιμη φθορά στο προστατευτικό επίστρωμα του δoντιού και ανάπτυξη ευαισθησίας. Σε αντίθεση με τη χημική λεύκανση του οδοντιατρείου που δεν επιδρά στο σχήμα των δοντιών, κατά την ενεργοποίηση της.

Η λεύκανση των φυσικών δοντιών μπορεί να επιτευχθεί με υλικά (υπεροξείδιο του καρβαμιδίου ή υπεροξείδιο του υδρογόνου) που τοποθετούνται πάνω στα δόντια και ενεργοποιούνται είτε με υπεριώδης φωτισμό (π.χ. λυχνία ZOOM) , είτε με laser ( Biolase EpicX ), και με υλικά που είναι αυτοενεργά και τοποθετούνται μέσα σε εξατομικευμένους νάρθηκες, παραμένοντας για κάποιο χρόνο στο στόμα.

Στο Οδοντιατρικό Κέντρο Πανόραμα εφαρμόζονται όλες οι μέθοδοι λέυκανσης φυσικών δοντιών,ως μια εξατομικευμένη θεραπεία βάση της βαρύτητας του χρώματος και της επιθυμίας του ασθενή.

Στην κλινική μας πιστεύουμε ότι η λεύκανση πρέπει να έχει μια εξατομικευμένη προσέγγιση, που καθορίζετε από το προ υπάρχον χρώμα των φυσικών δοντιών του κάθε ασθενή, τις επιθυμίες και τις προσδοκίες του, αλλά και τις καθημερινές διατροφικές συνήθειες (συχνή επαφή με καφέ, κόκκινο κρασί, τσάι κ.ά.), και όχι μόνο (κάπνισμα, στοματική υγιεινή, έξεις κ.ά).

Φυσικά τα υλικά μας όπως και οι διαδικασίες που ακολουθούμε είναι εντός της Ευρωπαϊκής Οδηγίας EU 2011/84/eu, για την πλήρη ασφάλεια των ασθενών μας. Η μεθοδολογία του ιατρείου με την χρήση των υλικών και της λυχνίας ZOOM, η μεθοδολογία της οικίας με νάρθηκες, αλλά και οι συνδυασμοί των δυο παραπάνω τεχνικών είναι οι προτεινόμενες διαδικασίες λεύκανσης των ασθενών μας.

Η κάθε επιλεγμένη διαδικασία προτείνεται με ανάλογες πυκνότητες (10%, 16%, 22%) των δραστικών λευκαντικών ουσιών είτε πρόκειται για το υπεροξείδιο του καρβαμιδίο, είτε για το υπεροξείδιο του υδρογόνου και ανάλογο χρόνο της δράσης αυτών.

Ο τακτικός έλεγχος, οι περιοδικοί καθαρισμοί και οι στιλβώσεις (πάστα, αεροσοδοβολή) από την κλινική μας και η καλή καθημερινή στοματική υγιεινή από τους ασθενείς μας, δίνουν μια μακρόχρονη παραμονή του όμορφου αποτελέσματος της λεύκανσης.

Τέλος, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η επανάληψη μιας διαδικασίας λεύκανσης μπορεί να πραγματοποιηθεί όταν ο ασθενής το επιθυμήσει, κάνοντας μια δυο χρήσεις ώστε να επανέλθει το αρχικό αποτέλεσμα που είχε επιτευχθεί.

Περιστατικά Λέυκανσης φυσικών δοντιών που έγιναν στην κλινική μας μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στα Κλινικά Περοστατικά / Λεύκανση Δοντιών 

Οι φωτογραφίες του χώρου, των συσκευών και των κλινικών περιστατικών της ιστοσελίδας μας ανήκουν στο
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ