Επιλογή Σελίδας

Ολοκεραμικά Ένθετα & Επένθετα (Inlay – Onlay – Overlay – Endocrown)

Οδοντιατρικό Κέντρο Πανοράματος – Ξιμίνης Ευάγγελος DDS, MSc, Ph.D στη Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο :

2310 344.968

Διεύθυνση:

Αναλήψεως 3, 552 36 Πανόραμα

Τα επένθετα πορσελάνης είναι μια σύγχρονη προσέγγιση επανορθωτικής οδοντιατρικής.

Τα επιλέγουμε ως προσθετική θεραπεία σε περιπτώσεις αρκετά κατεστραμμένων δοντιών, όπου ένα απλό σφράγισμα δεν είναι εφικτό. Επίσης, σε απονευρωμένα δόντια στα οποία έχει κασταρφεί αρκετή οδοντική ουσία.

Το επένθετο είναι ουσιαστικά μια ολοκεραμική κατασκευή η οποία μπορεί να κατασκευαστεί είτε με την κλασική προσθετική διαδικασία (πρεσαριστή ή με όπτιση) είτε με digital διαδικασία (CAM).

Αναπαριστά την επιφάνεια του δοντιού που έχει χαθεί και συγκολλάτε στο εναπομείνον δόντι με ειδική κονία. Θα μπορούσαμε να πούμε, για ευκολότερη κατανόηση, ότι το επένθετο είναι μια έμφραξη που την κατασκευάζουμε εκτός της στοματικής κοιλότητας και την προσκολλάμε στο δόντι, αλλά θα μειώναμε την αξία και τα πολλαπλά προτερήματά του συσχετίζοντάς το με μια έμφραξη.

 

Πλεονέκτημα της τεχνικής αυτής είναι το αισθητικό, το λειτουργικό αποτέλεσμα και η μακροβιότητα της κατασκευής, ενώ μειονέκτημα θεωρείται ο χρόνος (χρειάζονται δύο συνεδρίες για την κλασική διαδικασία) και το κόστος που προσεγγίζει συτό της ολοκεραμικής στεφάνης. Στην κλινική μας το μειονέκτημα της διπλής συνεδρίας το αποφεύγουμε με τη digital διαδικασία, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας CAD/CAM.

 

Παρακάτω παρουσιάζονται περιστατικά Ενθέτων & Επενθέτων ( Inlay – Onlay – Overlay – Endocrown) της κλινικής μας :

 

Οι φωτογραφίες του χώρου, των συσκευών και των κλινικών περιστατικών της ιστοσελίδας μας ανήκουν στο
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ