Ολοκεραμικές Στεφάνες & Γέφυρες

Για πολλά χρόνια η οδοντιατρική προσθετική γίνεται με απόλυτη επιτυχία με την χρήση μετάλλων, κατασκευάζοντας ποιοτικές μεταλλοκεραμικές αποκαταστάσεις.

Ο μεταλλικός σκελετός ήταν απαραίτητος για  την αντοχή της αποκατάστασης, αλλά προκαλούσε αισθητικά προβλήματα στην κατασκευή.

Ο  μεταλλικός σκελετός εκτός από την αδιαφάνειά του και την δυσκολία του να ενωθεί με το κεραμικό, γίνονταν ορατός με την πάροδο του χρόνου.

Η τελική μεταλοκεραμική εργασία είχε περιορισμούς στην διαφάνεια, στην εσωτερική διάχυση  του φωτός και στον ιριδισμό του κεραμικού.

Στην κλινική μας προτείνουμε ανεπιφύλακτα προσθετικές κατασκευές χωρίς την ύπαρξη του μετάλλου ως σκελετό υποστήριξης (metal free), είτε είναι στεφάνες είτε γέφυρες, αφού εκλεχθούν πρώτα όλοι οι παράμετροι (τοπικοί, συστηματικοί)που θα μπορούσαν να μας περιορίσουν.

Ολοκεραμικές Στεφάνες & Γέφυρες

Ακολουθούμε είτε την κλασσική οδοντιατρική προσθετική είτε τη ψηφιακή οδοντιατρική προσθετική (CAD-CAM), μιας και η κλινική μας έχει εμπειρία πάνω σε digital διαδικασίες και επενδύει πάνω σε καινοτομίες και σε νέες τεχνολογίες.

Η ενδοστοματική σάρωση, η σάρωση αποτυπώματος και εκμαγείων, η ψηφιακή σχεδίαση (CAD), η ρομποτική κοπή των προσθετικών κατασκευών (CAM), το laser- sintering (στην χρήση μετάλλων) είναι οικίες διαδικασίες, ενταγμένες στην καθημερινή οδοντιατρική πρακτική της κλινικής μας, εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα επώνυμα ολοκεραμικά βιοσυμβατά υλικά και συστήματα (ζιρκόνιο, e-max διπυριτικό λίθιο, πορσελάνη αστρίου, e-max empress) αλλά και τα νέα πολυμερή υλικά που εφαρμόζουμε στο Οδοντιατρικό Κέντρο Πανόραμα χαρακτηρίζονται από εξαιρετική σταθερότητα, αντοχή, σκληρότητα και αντίσταση σε τριβή σε βαθμό κοντινό με της αδαμαντίνης του δοντιού.

Έχουν υψηλή βιοσυμβατότητα απέναντι στα ούλα και στους ιστούς του βλεννογόνου του στόματος.

Η πλούσια γνώση και η καλλιτεχνική ευαισθησία του εργαστηριακού προσωπικού- συνεργάτες της κλινικής μας είναι βασική προϋπόθεση των αισθητικών ολοκεραμικών προσθετικών κατασκευών με άριστες οπτικές ιδιότητες εναρμονισμένες στο στοματικό περιβάλλον των ασθενών μας.