Επιλογή Σελίδας

Όψεις Πορσελάνης

Οδοντιατρικό Κέντρο Πανοράματος – Ξιμίνης Ευάγγελος DDS, MSc, Ph.D στη Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο :

2310 344.968

Διεύθυνση:

Αναλήψεως 3, 552 36 Πανόραμα

Οι όψεις (veneers) είναι ειδικά κατασκευασμένα κελύφη από ειδικό κεραμικό (πορσελάνη) υλικό με πάχος από 0,3-0,5 mm (όταν οι αισθητικές παρεμβάσεις στα πρόσθια φυσικά δόντια θέλουμε να είναι μκρές) έως 1-1,5mm (όταν οι αισθητικές & δομικές τροποποιήσεις  θέλουμε να είναι μεγαλύτερες).

Αυτό το κεραμικό υλικό έχει  παρόμοιες αισθητικές ιδιότητες με τα φυσικά δόντια.

Οι όψεις προσκολλούνται πάνω στην πρόσθια επιφάνεια των φυσικών δοντιών, για να καλύψουν το φθαρμένο σμάλτο (αδαμαντίνη), να αποδώσουν ομοιόμορφη ευθυγράμμιση των δοντιών και ένα όμορφο χαμόγελο, να κλείσουν κενά και αποστάσεις, όπως και να καλύψουν ελλείψεις φλούδας  ή ρωγμών της επιφάνειας των φυσικών δοντιών.

Όψεις Πορσελάνης

Πιο συγκεκριμένα με τις όψεις αντιμετωπίζουμε:

Tη φθορά του σμάλτου (αδαμαντίνης), που με την πάροδο του χρόνου αποτρίβεται, αποχρωματίζεται και προσλαβάνει εξωγενείς χρωστικές (αναψυκτικά, τσάι ή κατανάλωση καφέ, κάπνισμα, χρήση φαρμάκων κ.λπ.).

Τη γενετική δομική δυσμορφία των φυσικών δοντιών, αποτέλεσμα μιας γενετικής προδιάθεσης

Μια ομάδα ορθοδοντικών προβλημάτων, όπως αποστάσεις και κενά μεταξύ των δοντιών, προσθιοπίσθιες τοποθετήσεις αυτών, στροφές και κλίσεις των φυσικών δοντιών

Την έλλειψη μιας ομοιόμορφης και καλής διάταξης των φυσικών δοντιών, δίνοντας ένα όμορφο χαμόγελο

Tις δυσχρωμίες από εμφράξεις (σφραγίσματα) και απονευρώσεις των φυσικών δοντιών

Την έλλειψη φωτεινότητας και την απουσία αισθητικής χρωματικής απόδοσης, η οποία δεν μπορούμε να την τροποποιήσουμε με την λεύκανση των φυσικών δοντιών

Πολλά οδοντικά τραύματα και ελλέιψεις τμημάτων φυσικού δοντιού

Φυσικά δόντια με ανεπαρκές ύψος.

Η προσθετική κατασκευή των όψεων εμπίπτει στην κατηγορία της αισθητικής οδοντιατρικής, επειδή διαμέσου αυτών επεμβαίνουμε στην αισθητική του χαμόγελου, επιδιώκοντας ένα φωτεινό, λευκό χαμόγελο με όμορφα ευθυγραμμισμένα δόντια.

Η ημιδιαφανής κεραμική δομή των σημερινών όψεων προσφέρει ακόμα πιο φυσική εμφάνιση από ό, τι ήταν διαθέσιμη στο παρελθόν.

Οι όψεις καλύπτουν την πρόσθια επιφάνεια των μπροστινών δοντιών (άνω και κάτω πρόσθια δόντια) οι οποίες φαίνονται σ ένα έντονο και μεγάλο χαμόγελο.

Όψεις Πορσελάνης

Τα πλεονεκτήματα των όψεων πορσελάνης είναι αναμφισβήτητα:

Προσκολλούνται με ισχυρό δεσμό στην επιφάνεια των δοντιών

 

Η κατασκευή τους χρειάζεται ελάχιστο ή και καθόλου τροχισμό των επιφανειών των φυσικών δοντιών

 

Δεν αποχρωματίζονται και δεν χάνουν τη λάμψη τους με το πέρασμα του χρόνου (σε αντιθέση των όψεων με ρητίνες –bodying)

Αφαιρείται πολύ λιγότερος οδοντικός ιστός σε σύγκριση με την κατασκευή των στεφανών

Είναι μια αισθητική προσθετική κατασκευή με μεγάλη διαρκεία

 

Η προσκόλληση των όψεων δίνει μια ανεκτή προσθετική αποκατάσταση.

 

Διαμέσου των όψεων μπορούμε να αντιμετωπίσουμε έντονα αποχρωματισμένα δόντια

 

Παρέχει την καλύτερη αισθητική αποκατάσταση δίνοντας ένα χαμόγελο επιθυμητό, καλύπτοντας κάθε προσδοκία του ασθενή.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το υλικό της πορσελάνης (κεραμικό) που χρεισιμοποιείται στην κατασκευή των όψεων είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, αισθητικό, διάφανο και πολύ φυσικό.

Η αισθητική προσθετική παρέμβαση των όψεων θεωρείται μια πολύ συντηρητική θεραπεία, μιας και ο τροχισμός των φυσικών δοντιών θεωρείται ελάχιστος. Σε μια στεφάνη γίνεται αποκοπή στο 63-72% όλων των επιφανειών έναντι του 3-30% των όψεων, και αυτή η αποκοπή μόνο στο πρόσθιο τμήμα του δοντιού.

Στο Οδοντιατρικό Κέντρο Πανοράματος η κατασκευή των όψεων συνήθως απαιτεί 3-4 επισκέψεις στον οδοντίατρο. Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης λαμβάνεται το ιστορικό, ενημερώνεται ο οδοντίατρος για τις προσδοκίες του ασθενή και ενημερώνεται ο ασθενής για την διαδικασία αυτής της αισθητικής προσθετικής παρέμβασης.

Όψεις Πορσελάνης

Επίσης, λαμβάνονται τα αρχικά αποτυπώματα (με κλασσική ή ψηφιακή διαδικασία) που θα μας δώσουν την δυνατότητα μελέτης αλλά και κατασκευής μια προσομοίωσης των όψεων. Στο δεύτερο ραντεβού παρουσιάζεται η προσομοίωση (ενδοστοματικά ή ψηφιακά) στον ασθενή. Η ενδοστοματική προσομοίωση προσκολλάται σε ατρόχιστα φυσικά δόντια και δίνει την δυνατότητα στον ασθενη να την διατηρήσει για κάποιες ώρες, ώστε να συλλέξει απόψεις των οικίων ατόμων του και γενικώς να την αξιολογήσει για τυχόν τροποποιήσεις. Στο τρίτο ραντεβού λαμβάνεται το τελικό αποτύπωμα (με την κλασσική ή ψηφιακή διαδικασία). Στο τελευταίο ραντεβού γίνεται η τελική κόλληση των όψεων  πάνω στα φυσικά δόντια.

Οι φωτογραφίες του χώρου, των συσκευών και των κλινικών περιστατικών της ιστοσελίδας μας ανήκουν στο
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ