Επιλογή Σελίδας

Αόρατη Ορθοδοντική – Invisalign

Οδοντιατρικό Κέντρο Πανοράματος – Ξιμίνης Ευάγγελος DDS, MSc, Ph.D στη Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο :

2310 344.968

Διεύθυνση:

Αναλήψεως 3, 552 36 Πανόραμα

Η “αόρατη ορθοδοντική” ή “ορθοδοντική χωρίς σιδεράκια” ή “θεραπεία Invisalign” αποκαλούμε τη θεραπευτική διαδικασία αποκατάστασης και διόρθωσης ορθοδοντικών ανωμαλιών με τη χρήση λεπτών διάφανων ναρθήκων. Αυτοί οι νάρθηκες εναλλάσσονται διαδοχικά (ανά 10ήμερο περίπου) στο στόμα του ασθενή, μετακινώντας προοδευτικά τα δόντια του προς την επιθυμητή θέση. Η κατασκευή αυτών των ναρθήκων βασίζεται πάνω σε  υψηλή τεχνολογία και ειδικά λογισμικά ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η “άορατη ορθοδοντική” είναι μια θεραπευτική διαδικασία πιο αποδεκτή και πιο αισθητική για όλα τα άτομα που θέλουν να κάνουν ορθοδοντική θεραπεία, σε σχέση με τα κλασικά «σιδεράκια». 

To Οδοντιατρικό Κέντρο Πανοράματος παρέχει αυτήν την υψηλή καινοτόμα θεραπευτική προσέγγιση  στους ανήλικους & ενήλικους ασθενείς του. Η υπεύθυνη οδοντίατρος της κλινικής μας, Platinum Οδοντίατρος της Invisalign, σχεδιάζει, ελέγχει και καθοδηγεί την ορθοδοντική θεραπεία για την άρτια επίτευξη του θεραπευτικού στόχου.

Λεύκανση Δοντιών

Οι δυο διαφορετικές ορθοδοντικές θεραπείες. “Αόρατη Ορθοδοντική” απέναντι στα “Σιδεράκια”.

Λεύκανση Δοντιών

Ορθοδοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζονται με την “Αόρατη Ορθοδοντική” Invisalign.

Πλεονεκτήματα

  • Οι νάρθηκες είναι κατασκευασμένοι από διάφανο υποαλλεργικό υλικό που δεν τραυματίζει τα ούλα, τα χείλη και τα εσωτερικά μέρη από τα μάγουλα, ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ ανεκτοί από τον ασθενή.
  • Είναι “αόρατοι” από τους συνομιλητές, δίνοντας στον ασθενή άνεση στο εργασιακό ή σχολικό του περιβάλλον.
  • Μπορούν να αφαιρούνται και να αποθηκεύονται εύκολα και γρήγορα στην χρονική διάρκεια φαγητού, ή όταν υπάρχει μια σημαντική προσωπική, επαγγελματική ή κοινωνική συνάντηση.
  • Ενισχύουν τη στοματική υγιεινή, καθώς μπορούμε να τους αφαιρούμε ανά πάσα στιγμή και να βουρτσίσουμε σωστά και με λεπτομέρεια την στοματική μας κοιλότητα. Αντίθετα με τα “κλασσικά σιδεράκια” που παρατηρούμε έντονες φλεγμονές στα ούλα λόγω αδυναμίας καλού βουρτσίσματος. 

Η θεραπεία μπορεί να επιτευχθεί και μακριά από τον θεράποντα ιατρό, μιας και εναλλαγή των ναρθήκων είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία.   

Στάδια Θεραπείας

Η διαδικασία της “αόρατης ορθοδοντικής Invisalign” μπορεί να περιγραφεί σε τρία στάδια:

Στάδιο 1ο

Στο πρώτο ραντεβού οι ιατροί της κλινικής μας προσπαθούν να κατανοήσουν τις προσδοκίες του ασθενή από την ορθοδοντική θεραπεία και παράλληλα να εξηγήσουν την προτεινόμενη εξατομικευμένη θεραπεία με τους “αόρατους νάρθηκες”. Μετά από έναν λεπτομερή στοματικό κλινικό έλεγχο γίνονται ακτινογραφίες, φωτογραφίες και λαμβάνονται τα αποτυπώματα των γνάθων είτε με κλασική διαδικασία είτε με ψηφιακή ενδοστοματική σάρωση.

Στο δεύτερο ραντεβού παρουσιάζονται στον ασθενή, με χρήση τρισδιάστατου video (clincheck), οι εβδομαδιαίες μεταβολές που επιφέρει ο κάθε νάρθηκας πάνω στις θέσεις των δοντιών του, όπως και η τελική αποκατάσταση της θεραπείας. Αυτό το clincheck δημιουργείται και ελέγχεται από καινοτόμα softwares ηλεκτρονικών υπολογιστών δίνοντας με πολύ κατανοητό τρόπο όλες τις αναγκαίες κινήσεις των δοντιών για να επιτευχθεί το σωστό αποτέλεσμα. Πολύ απλά θα λέγαμε ότι ο ασθενής μπορεί να δει το τελικό αποτέλεσμα της προτινόμενης θεραπείας με τους “αόρατους νάρθηκες” όπως και την τελική εικόνα που θα έχει το στόμα αλλά και το χαμόγελο του  ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ. 

Έτσι ο ασθενής του Οδοντιατρικού Κέντρου Πανοράματος βλέπει εκ των προτέρων την τελική εικόνα του προσώπου αλλά και του χαμόγελού του , πριν ξεκινήσει την ορθοδοντική θεραπεία του.

Στάδιο 2ο

Μετά την έγκριση του clincheck, “κόβονται” όλοι να νάρθηκες   στο εξωτερικό και παραδίδονται. Αυτοί εναλλάσονται ανά 10ήμερο από τον ασθενή χωρίς την απαραίτητη παρουσία του στην κλινική μας, σε κάποιες περιπτώσεις ορθοδοντικών ανωμαλιών.

Στάδιο 3ο

Μετά το τέλος της θεραπείας, και μετά από μια απόλυτη ταύτηση του τελικού αποτελέσματος με την τελική εικόνα του clincheck, οι τελικές θέσεις των δοντιών ναρθηκοποιούνται είτε με έναν τελικό νάρθηκα (Retainer) που τοποθετείται  κατά τον νυχτερινό ύπνο από τον ασθενή, είτε τοποθετόντας μόνιμα μια διακριτική “ορθοδοντική μπάρα”.

Λεπτός, αδιαφανής και άνετος νάρθηκας ως μέσο της αόρατης ορθοδοντικής θεραπείας.

Ενδείξεις

Η χρήση “αόρατων ναρθήκων” είναι μια σύγχρονη καινοτόμα λύση σχεδόν για το σύνολο των ορθοδοντικών προβλημάτων.

Η επιλογή της εξασφαλίζει μια πιο φιλική εμπειρία για τον θεραπευόμενο, και απευθύνεται τόσο σε ανήλικους όσο και σε  ενήλικους ασθενείς.

Το Οδοντιατρικό Κέντρο Πανοράματος, έχοντας εμπιστοσύνη στα αποτελέσματα της, παρέχει αυτήν τη θεραπεία με μεγάλη επιτυχία. Το κόστος της θεραπείας μπορεί να καταβληθεί είτε εφάπαξ, είτε τμηματικά, είτε με τη χρήση χρεωστικής / πιστωτικής κάρτας.

Αρχικές και τελικές φωτογραφίες ασθενών της κλινικής μας, μετά την invisalign θεραπεία.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 1ο (κορίτσι 15 ετών)

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 2ο (αγόρι 14 ετών)

Περισσότερα περιστατικά της κλινικής μας με θεραπεία invislagin​ παρουσιαζονται ” Κλινικα Περιστατικά ” στην ομάδα ” Αόρατη Ορθοδοντική – Invislagin ” .

 

Οι φωτογραφίες του χώρου, των συσκευών και των κλινικών περιστατικών της ιστοσελίδας μας ανήκουν στο
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ
Χειρουργός Οδοντίατρος Dr Ξιμίνης Ευάγγελος

Αναλήψεως 3, Πανόραμα, 552 36, Θεσσαλονίκη

2310 344.968

info@odontiatriko-kentro.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα -΄Τρίτη – Πέμπτη :
09:00 – 21:00

Τετάρτη – Παρασκευή :
09:00 – 19:00

Σάββατο & Κυριακή: Κλειστά