Επιλογή Σελίδας

Απονεύρωση Δοντιού – Ενδοδοντία

Οδοντιατρικό Κέντρο Πανοράματος – Ξιμίνης Ευάγγελος DDS, MSc, Ph.D στη Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο

2310 344.968

Διεύθυνση:

Αναλήψεως 3, 552 36 Πανόραμα

Στο εσωτερικό των δοντιών υπάρχει μία κλειστή κοιλότητα που εμπεριέχει έναν μαλακό ιστό που ονομάζεται οδοντικός πολφός. Αυτός αποτελείται από νεύρα, αρτηρίες και λεμφικά αγγεία του δοντιού. Αυτή η κοιλότητα διαχωρίζεται στον πολφικό θάλαμο και στους ριζικούς σωλήνες, οι οποίοι είναι πολύ μικροί και λεπτοί σωλήνες. Οι ριζικοί σωλήνες  διακλαδίζονται από τον πολφικό θάλαμο μέχρι την άκρη της ρίζας (“ακρορίζιο”). Σ’ ένα πρόσθιο δόντι βρίσκουμε  συνήθως έναν ριζικό σωλήνα, ενώ σ ένα οπίσθιο δόντι τρεις – τέσσερις ριζικούς σωλήνες. Σε σπάνιες περιπτώσεις, οπίσθια δόντια έχουν βρεθεί να έχουν πέντε και έξι ριζικοί σωλήνες. 

Το Οδοντιατρικό Κέντρο Πανοράματος, εκτός της κλασσικής ακτινογραφίας, διαθέτει στον χώρο του  και Αξονικό Τομογράφο (CBCT Carestream 8100), που αναδεικνύει αυτές τις ιδιαιτερότητες των ριζικών σωλήνων (αριθμό σωλήνων, πορεία και στενώσεις των σωλήνων) ή και τυχόν “κρυφές” αλλοιώσεις του δοντιού, που δεν μπορεί η κλασσική ακτινογραφία να “δείξει”. Ένα πολύτιμο εργαλείο για την επιτυχία των απονευρώσεων.

Λεύκανση Δοντιών

Τρισδιάστατος έλεγχος ακροριζικής αλλοίωσης νεκρού & μολυσμένου δοντιού

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗΣ

 

Με την σωστή επιστημονική προσέγγιση η απονεύρωση δίνει τη δυνατότητα στο θεραπευμένο δόντι να κρατηθεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στο στόμα του ασθενή. Χρειάζεται και αυτό όπως και τα άλλα δόντια σωστή φροντίδα, που περιλαμβάνει το πλύσιμο των δοντιών, τη χρήση οδοντικού νήματος και η τακτικότητα των προληπτικών επισκέψεων ανά εξάμηνο στην κλινική μας, για καθαρισμό και έλεγχο.

 

Οι φωτογραφίες του χώρου, των συσκευών και των κλινικών περιστατικών της ιστοσελίδας μας ανήκουν στο
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ