Επιλογή Σελίδας

Καθαρισμός Δοντιών – Ανώδυνη Μέθοδος

Gbt (Guided Biofilm Therapy)

Οδοντιατρικό Κέντρο Πανοράματος – Ξιμίνης Ευάγγελος DDS, MSc, Ph.D στη Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο :

2310 344.968

Διεύθυνση:

Αναλήψεως 3, 552 36 Πανόραμα

Με τον καθαρισμό των δοντιών εξασφαλίζετε η υγιεινή των δοντιών και των ούλων, αποφεύγοντας τόσο οδοντικά (τερηδόνα), όσο και περιοδοντικά προβλήματα (ουλίτιδα, περιοοδοντίτιδα, περιεμφυτευματίτιδα). Με τη διαδικασία του καθαρισμού των δοντιών, συνήθως 30-45 λεπτά διάρκειας ραντεβού, αφαιρούνται οι εναποθέσεις βιοϋμένα, οδοντικής πλάκας και πέτρας που έχουν συσσωρευθεί στα δόντια.

Στο Οδοντιατρικό Κέντρο Πανοράματος, ακολουθώντας τα νέα πρωτόκολλα καθαρισμού των δοντιών, εφαρμόζει παράλληλα με την κλασσική διαδικασία (υπερήχους, εργαλεία χειρός, στίλβωση επιφανειών) και την μέθοδο GBT (Guided Biofilm Therapy) της EMS, με την συσκευή AIRFLOW® Prophylaxis Master . Η κλινική μας είναι μια από της ελάχιστες κλινικές που είναι πιστοποιημένη ( 21/10/2021)  από την EMS Ελβετίας στην μεθοδολογία GBT. Μια διαδικασία καθαρισμού των δοντιών με ανώδυνη αφαίρεση του βιοϋμένα των μικροβίων, ευχάριστη & άνετη στον ασθενή (NO PAIN), ατραυματική (στις οδοντικές επιφάνειες, στις προσθετικές κατασκευές, στα εμφυτεύματα) και συχρώνως πολύ αποτελεσματική. 

Τα 8 βήματα του πρωτοκόλλου Guided Biofilm Therapy

Τόσο αυτή η μεθοδολογία όσο και η φιλοσοφία της κλινικής μας, βασίζονται στην ενεργοποίηση του ασθενή κατά την διάρκεια του καθαρισμού των δοντιών, εκπαιδεύοντας τον στο σωστό και αποτελεσματικό τρόπο βουρτσίσματος και μαθάινοντας τον tips και κανόνες της στοματικής υγιεινής.

Η συχνότητα σύμφωνα με την οποία πρέπει κάποιος να προσέρχεται στην κλινική μας για καθαρισμό δοντιών ποικίλλει από ασθενή σε ασθενή. Εξαρτάται τόσο από το επίπεδο στοματικής υγιεινής, τον αριθμό των προσθετικών κατασκευών, από την συλλογή της πέτρας που συσσωρεύεται στα δόντια και από τη βαρύτητα των υπαρχόντων περιοδοντικών και οδοντικών προβλημάτων. Σε γενικές γραμμές συνιστάται ο καθαρισμός δοντιών να γίνεται κάθε 6μηνο  για ανθρώπους που δεν έχουν σοβαρά προβλήματα περιοδοντίτιδας και τερηδόνας.

 

Οι φωτογραφίες του χώρου, των συσκευών και των κλινικών περιστατικών της ιστοσελίδας μας ανήκουν στο
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ