Επιλογή Σελίδας

Οδοντικά Εμφυτεύματα

Οδοντιατρικό Κέντρο Πανοράματος – Ξιμίνης Ευάγγελος DDS, MSc, Ph.D στη Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο :

2310 344.968

Διεύθυνση:

Αναλήψεως 3, 552 36 Πανόραμα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα (implants) αλλάζουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων.

Έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν την βάση για τις προσθετικές αποκαταστάσεις που με την σειρά τους αντικαθιστούν τα απολεσθέντα φυσικά δόντια.Σημαντικό είναι ότι αναπληρούν τόσο την αισθητική, όσο και την λειτουργική αξία των φυσικών δοντιών.

Η θεραπεία με οδοντικά εμφυτευμάτα θεωρείται μια σύγχρονη και εξελισόμενη οδοντιατρική θεραπευτική διαδικασία, παρότι υπάρχει πάνω από τριάντα χρόνια στον χώρο της Οδοντιατρικής επιστήμης.

Αποτελεί μια εξειδικευμένη, καινοτόμα και προληπτική (λόγω διατήρησης του φυσικού οστού και των εναπομείνοντων φυσικών δόντιων) αποκατάσταση χαμένου/ων φυσικών δοντιών.

Τα υψηλά στάνταρ λειτουργίας του Οδοντιατρικού Κέντρου Πανόραμα,  η συνεχόμενη επιμόρφωση των μελών του, η αρχή της βιομημητικής προσέγγισης μαζί με τα ποιοτικά και απολύτως βιοσυμβατά υλικά που εφαρμόζονται στον χώρο μας και τέλος, οι καινοτόμες τεχνικές που επιλέγονται στην κλινική μας, (καθοδηγούμενη χειρουργική τοποθέτηση εμφυτευμάτων – guided implant surgery) εξασφαλίζουν την επιτυχία της χειρουργικής τοποθέτησης του εμφυτεύματος. 

Επίσης διαμέσου της επιεμφυτευματικής αποκατάστασης (στεφάνη, γέφυρα κ.ά.) που συγκρατείται απ’ το εμφύτευμα, επανέρχεται η αισθητική και η λειτουργική κατάσταση του ασθενή.

Η κλινική μας σας δίνει την δυνατότητα επιλογής διαφορετικών εταιρειών εμφυτευμάτων αλλά και υλικών οστικής ανάπλασης (οστικά μοσχεύματα, μεμβράνες, όπου είναι απαραίτητα π.χ. οστικές ελλείψεις, εξαγωγές δοντιών), διαμορφώνοντας ένα επιθυμητό και ευέλικτο εύρος τιμολογίου της συνολικής διαδικασίας εμφύτευσης.

Οδοντικά Εμφυτεύματα

Παράλληλα στην κλινική μας παρέχεται και η προσθετική αποκατάσταση η οποία θα στηρίζεται πάνω στο εμφύτευμα (στεφάνη, γέφυρα, οδοντοστοιχία) προσφέροντας έτσι μια συνολική επιεμφυτευματική λύση στον ασθενή.

Την επιτυχία της διαδικασίας την προκαθορίζουν:

  • οι εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στην χειρουργική και προσθετική εμφυτευματολογία,
  • η σωστή ανάλυση των συνθηκών και όλων των παραγόντων που επεισέρχονται στο συνολικό σχέδιο της θεραπείας,
  • η δυνατότητα της χρήσης της Ψηφιακής Οδοντιατρικής – Digital Dentistry που θα βοηθήσουν σε ένα επιτυχημένο προκαθορισμένο αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει τον ασθενή να κατανοήσει όλη τη διαδικασία.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζετε αποσπασματικά η διαδικασία της ” Κατευθυνόμενη Χειργουργικής Τοποθέτησης Εμφυτευμάτων ” που εφαρμόζεται στο Οδοντιατρικό Κέντρο Πανοράματος 

Οδοντικά Εμφυτεύματα

Τι είναι και τι προσφέρουν τα οδοντικά εμφυτεύματα

Το οδοντικό εμφύτευμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια τεχνητή ρίζα που εμβυθίζεται στο οστό των γνάθων. Η κατασκευή του εμφυτεύματος βασίζεται στο τιτάνιο.
Αυτή η «τεχνητή» ρίζα συνήθως κοχλιώνεται στο οστό, επιδιώκοντας την σταθερότητά του, η οποία στον οδοντιατρικό χώρο ονομάζεται οστεοενσωμάτωση.

Είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας τιτάνιο που η καθαρότητα του και η επεξεργασία της εξωτερικής επιφάνειας του καθορίζει πολλές φορές την επιτυχία της εμφυτευματικής θεραπείας.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μια αξιόπιστη εναλλακτική θεραπευτική προσέγγιση, έναντι της κλασσικής οδοντοπροσθετικής (τρόχισμα φυσικών δοντιών, κατασκευή στεφάνης/γέφυρας και κλασικής ολικής οδοντοστοιχίας), δίνοντας μακροχρόνιες θεραπευτικές διαδικασίες απόλυτα βιοσυμβατές στο στοματικό περιβάλον.

Οι θεραπευτικές οδοντιατρικές προσεγγίσεις διαμέσου της τοποθέτησης  εμφυτευμάτων μπορεί να βοηθήσουν στο να αντιμετωπιστούν προβλήματα μιας απλής νωδότητας (έλλειψη ενός δοντιού), πολλαπλών νωδοτήτων (έλλειψη πολλών δοντιών) και ολικής νωδότητας (έλλειψη όλων των δοντιών), δίνοντας τις παρακάτω λύσεις:

Σε περίπτωση μιας απλής νωδότητας (εξαγωγή ενός δοντιού) η τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος, στη θέση του εξαχθέντος δοντιού, θα μας βοηθήσει στο να αποκατασταθεί η απώλεια του δοντιού με μια επιεμφυτευματική στεφάνη, αποφεύγοντας να τροχιστούν τα διπλανά δόντια της νωδότητας για να κατασκευαστεί μια κλασική γέφυρα.

Σε πολλαπλές απώλειες διπλανών δοντιών η τοποθέτηση εμφυτεύματος/ων θα μας δώσει τη δυνατότητα να κατασκευαστούν μεμονωμένες επιεμφυτευματικές στεφάνες ή μια επιεμφυτευματική γέφυρα. Ιδιαιτέρως σημαντική βοήθεια προσφέρουν στην νωδότητα όλων των οπισθίων δοντιών (μονόπλευρη ή ετερόπλευρη). Εκεί η κλασική προσθετική θα μας οδηγούσε στην κατασκευή μιας κινητής οδοντοστοιχίας (μερική οδοντοστοιχία) λόγω της απουσίας οπίσθιου-τερματικού δοντιού που καθυστά αδύνατη την κατασκευή μιας γέφυρας. Με την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων οδηγούμαστε σε σταθερές επιεμφυτευματικές προσθετικές κατασκευές.

Στην αποκατάσταση της απώλειας ενός πρόσθιου δοντιού λόγω συγγενούς έλλειψεώς του (π.χ. πλαγίων τομέων) το οδοντικό εμφύτευμα είναι αυτό που μπορεί να εγγυηθεί αισθητικό αποτέλεσμα και την αποφυγή του τροχισμού των διπλανών φυσικών δοντιών.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα δίνουν ουσιαστικές λύσεις και σε ασθενείς με ολική νωδότητα (ασθενείς που φέρουν ολική οδοντοστοιχία). Με την τοποθέτηση δυο ή τεσσάρων ή έξι εμφυτευμάτων ή εμφυτεύματα τύπου locator, δίνουν προσθετικές επιεμφυτευματικές κατασκευές με σταθερότητα, συγκράτηση, άνεση και λειτουργική δυνατότητα που εντυπωσιάζουν τον ασθενή. Χαρακτηρηστική είναι η τυποποιημένη επιεμφυτευματική προσθετική θεραπεία, all on four ή all on six “Bλέπε Ολική Αποκατάσταση Με Εμφυτέυματα“)

Με την εφαρμογή των επιεμφυτευατικών προσθετικών λύσεων ενεργούμε:

Προληπτικά

διατηρώντας την ακεραιότητα των παρακειμένων φυσικών δοντιών (μη τροχίζοντάς τα για την κατασκευή της προσθετικής αποκατάστασης).

Αποδίδοντας μια αισθητική

προσθετική κατασκευή με φυσιολογική ανάδυση, προφίλ και προστασία των μαλακών ιστών που την αγκαλιάζουν.

Δίνοντας μια αίσθηση φυσικού δοντιού

που εναρμονίζεται και συνλειτουργεί με τα υπόλοιπα φυσικά δόντια, σε αντίθεση με τον ασθενή μιας κινητής οδοντοστοιχίας που θεωρεί την κατασκευή του ξένη.

Αποτρέποντας την απορρόφηση του οστού

που περιβάλει το εξαχθέν δόντι, συνεισφέροντας στην υγιεινή και στην αισθητική της περιοχής. Τα εμφυτεύματα διατηρούν τη δομή του προσώπου, αποτρέποντας την υποβάθμιση των οστών που συμβαίνει όταν λείπουν τα δόντια.

Αποκαθιστώντας την αυτοπεποίθηση

του ασθενή και ενισχύοντας την κοινωνηκότητα του.

Τέλος, πρέπει να τονιστεί η αξιοπιστία των επιεμφυτευματικών προσθετικών λύσεων που προσφέρει το Οδοντιατρικό  Κέντρο Πανοράματος, η οποία στηρίζεται σε μακροχρόνιες μελέτες, έρευνες, κλινική εμπειρία αλλά και στην χρήση πρωτοπόρων εμφυτευμάτων των brand name εταιρειών,  δίνοντας επιεμφυτευματικές προσθετικές αποκαταστάσεις με ποιότητα , αισθητική και καλή μελλοντική πρόγνωση

Οι φωτογραφίες του χώρου, των συσκευών και των κλινικών περιστατικών της ιστοσελίδας μας ανήκουν στο
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ