Επιλογή Σελίδας

Ουλίτιδα – Περιοδοντίτιδα

Οδοντιατρικό Κέντρο Πανοράματος – Ξιμίνης Ευάγγελος DDS, MSc, Ph.D στη Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο

2310 344.968

Διεύθυνση:

Αναλήψεως 3, 552 36 Πανόραμα

Η περιοδοντίτιδα είναι το κύριο αίτιο απώλειας δοντιών στις ηλικίες άνω των σαράντα ετών. Στις ηλικίες αυτές, ένας στους τρεις ανθρώπους πάσχει από κάποια μορφή και βαρύτητα της νόσου (ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα). Η εξέλιξή της είναι βραδεία και χωρίς σημαντικά συμπτώματα, κάτι που την καθιστά μη αντιληπτή από πολλούς ανθρώπους. 

Το βασικό αίτιο της περιοδοντικής νόσου είναι η παρουσία μικροβιακής πλάκας (biofilm) πάνω στα δόντια. Το αποτελεσματικό καθημερινό βούρτσισμα απομακρύνει την μικροβιακή πλάκα από τα δόντια. Στην περίπτωση πλημμελούς στοματικής υγιεινής, η μικροβιακή πλάκα αυξάνεται και παράγει ουσίες βλαβερές για τους στηρικτικούς ιστούς του δοντιού (ούλα, οστό) αλλά και για τους οδοντικούς ιστούς (αδαμαντίνη, οδοντίνη). Η μικροβιακή πλάκα μπορεί να ενασβεστιωθεί από τα άλατα του σάλιου και να  σχηματίσει   την πέτρα, η οποία διευκολύνει την περαιτέρω εναπόθεση μικροβιακής πλάκας και τη συνεχή επιδείνωση της υγείας των ούλων.

Η απλούστερη μορφή της περιοδοντίτιδας είναι η ουλίτιδα. Χαρακτηριστικό της γνώρισμα η παρουσία αίματος στα ούλα, και η ερυθρή εικόνα που βλέπουμε στα πρησμένα ούλα. Σε περίπτωση που η ουλίτιδα δε θεραπευθεί, είναι δυνατό να εξελιχθεί στην περιοδοντίτιδα, η οποία θα οδηγήσει σε καταστροφή του οστού που με την σειρά του οδηγεί σε υποχώρηση των ούλων και στην κινητικότητα των δοντιών.

Λεύκανση Δοντιών

Πανοραμική απεικόνιση περιοδοντικού ασθενή.

Λεύκανση Δοντιών

Πανοραμική απεικόνιση υγιούς ατόμου

Συσκευή AIRFLOW® Prophylaxis Master για την εφαρμογή των τεχνολογιών: AIRFLOW® / PERIOFLOW® / PIEZON® NOPAIN με τη σκόνη AIRFLOW® PLUS και το εργαλείο PS.

Στην κλινική μας, η προσφερόμενη θεραπεία βασίζεται πάνω σε δυο πυλώνες. 

Πρώτον, στην απομάκρυνση (συντηριτηκά ή χειρουργικά) του biofilm (GBT Guided Biofilm Therapy) με την  συσκευή AIRFLOW® Prophylaxis Master και την αφαίρεση των σκληρών εναποθέσεων της πέτρας, με παράλληλη αντισυψία (πλήσεις, διοδικό Laser Biolase EpicX)  των ουλικών και οστικών θυλάκων. 

Δεύτερον, στην ενεργοποίηση του ασθενή και στη συνεχή παρακολούθηση της μετα-θεραπευτικής πορείας του. Η συμμετοχή του ασθενή στην θεραπεία του είναι αναμφίβολα αναγκαία και πολύτιμη.

Τέλος,σε συγκεκριμένες περιπτώσεις γίνετε χρήση οστεαπαγωγών υλικών (emdogain της straumann) και οστικών μοσχευμάτων  που βοηθούν στην παραγωγή οστού και εν γένει την ιστική αναγέννηση της περιοχής, με πολύ καλά αποτελέσματα.

 

Emdogain (Αμελογενίνη) αναγεννητική γέλη των ιστών για την αντιμετώπιση θυλάκων (περιοδοντίτιδα)

Emdogain (Αμελογενίνη) αναγεννητική γέλη των ιστών για την αντιμετώπιση θυλάκων (περιοδοντίτιδα)

Χρήση Emdogain σε γομφίους κάτω γνάθου, σε ασθενή της κλινικής μας. Δημιουργία οστίτη ιστού μετά από 6μηνο & 12μηνο ακτινογραφικό επανέλεγχο. 

Παρουσίαση σε βίντεο & σε μορφή animation της χρήσης του Emdogain ( Αμελογενίνη )

Οι φωτογραφίες του χώρου, των συσκευών και των κλινικών περιστατικών της ιστοσελίδας μας ανήκουν στο
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ
Χειρουργός Οδοντίατρος Dr Ξιμίνης Ευάγγελος

Αναλήψεως 3, Πανόραμα, 552 36, Θεσσαλονίκη

2310 344.968

info@odontiatriko-kentro.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα -΄Τρίτη – Πέμπτη :
09:00 – 21:00

Τετάρτη – Παρασκευή :
09:00 – 19:00

Σάββατο & Κυριακή: Κλειστά