Επιλογή Σελίδας

Ψηφιακή Οδοντιατρική

Οδοντιατρικό Κέντρο Πανοράματος – Ξιμίνης Ευάγγελος DDS, MSc, Ph.D στη Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο :

2310 344.968

Διεύθυνση:

Αναλήψεως 3, 552 36 Πανόραμα

Η κλινική μας πιστεύει στην εφαρμογή της Ψηφιακής Οδοντιατρικής σε κάθε πτυχή της οδοντιατρικής  πρακτικής του “σήμερα”, είτε αυτό πρόκειται για προσθετική, εμφυτευματολογία, αισθητική οδοντιατρική κ.ά.. Έτσι, εξοπλισμένοι με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον κλάδο μας παρέχουμε οδοντιατρικές υπηρεσίες με ακρίβεια, άνεση και ταχύτητα, ακόμα και στο χρονικό πλαίσιο μιας μέρας- One Day Dentistry (!)

Ψηφιακή Αποτύπωση

Η Ψηφιακή Αποτύπωση, είναι μια νέα διαδικασία λήψης αποτυπωμάτων, που γίνεται διαμέσου ενός ψηφιακού σαρρωτή (μεγέθους ενδοστοματικής κάμερας), που σαρρώνει ενδοστοματικά (δίκην video) δόντια και ούλα. Με αυτήν την διαδικασία ο ασθενής αποφεύγει την δυσάρεστη αναλογική αποτύπωση (χρήση σιλικόνης στο στόμα), μειώνεται ο χρόνος κατασκευής & παράδοσης της προσθετικής αποκατάστασης και όλη η κατασκευή (στεφάνη, γέφυρα, επιεμφυτευματική αποκατάσταση κ.ά.) δημιουργείται μέσα σ’ ένα πλεονεκτικό ψηφιακό περιβάλον.

Η κλινική μας κάνει χρήση αυτών των πλεονεκτημάτων της Ψηφιακής Οδοντιατρικής, μαζί με ένα σύνολο μηχανημάτων (αξονικό τομογράφο CBCT, κοπτικού CAD-CAM, 3D printer κ.ά.) και ψηφιακών προγραμμάτων (software), ακολουθώντας την τεχνολογική καινοτομία, που εφαρμόζεται στον χώρο της Οδοντιατρικής.

Ψηφιακός Αξονικός Τομογράφος (2D – 3D )

Ο ασθενής μας βρίσκει στον χώρο μας το μέγιστο της ακτινολογικής απεικόνισής του (Αξονικό Τομογράφο Carestream 8100 3d & παράλληλα την συσκευή Soredex Digora Optime, https://www.kavo.com/en-us/imaging-solutions/soredex-digora-optime-intraoral-x-ray ) για την ψηφιακή ακτινολογική απεικόνισή του, σε όλο το φάσμα των οδοντιατρικών εργασιών που θα χρειαστεί, χωρίς να είναι απαραίτητο να μετακινηθεί σε ακτινολογικά εργαστήρια.

Αυτό επιταχύνει χρονικά τις οδοντιατρικές θεραπείες αλλά και την διατήρηση ενός ψηφιακού ιστορικού απεικονίσεων (Τομογραφίες,Πανοραμικές, Ενδοστοματικές), απαραίτητο διαγνωστικό στοιχείο, αλλά και ένα μέσο αξιολόγησης και ελέγχου των οδοντιατρικών θεραπειών.

Η κλινική μας κάνει χρήση αυτών των πλεονεκτημάτων της Ψηφιακής Οδοντιατρικής, μαζί με ένα σύνολο μηχανημάτων (αξονικό τομογράφο CBCT, κοπτικού CAD-CAM, 3D printer κ.ά.) και ψηφιακών προγραμμάτων (software), ακολουθώντας την τεχνολογική καινοτομία, που εφαρμόζεται στον χώρο της Οδοντιατρικής.

Περιστατικό 1ο ( Αφαίρεση έγκλειστου προγομφίου άνω γνάθου, μετά την λήψη & μελέτη της Τομογραφία )

Αξονική Τομογραφία έγκλειστου προγομφίου άνω γνάθου.

Περιστατικό 2ο ( Αφαίρεση υπεράριθμου δοντιού στην άνω πρόσθια περιοχή, με ταυτόχρονη ορθοδοντική μετατόπιση του έγκλειστου κεντρικού Τομέα

Περιστατικό 3ο ( Αφαίρεση κυστικής αλλοίωσης & υπαίτιου δοντιού, μετά από λήξη και μελέτη Αξονικής Τομογραφίας )

Περιστατικό 4ο ( Μελέτη Αξονικής Τομογραφίας για την κατασκευή νάρθηκα για “Κατευθυνόμενη Τοποθέτηση Εμφυτευμάτων )

Περιστατικό 5ο ( Τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος στην κάτω γνάθο )

Περιστατικό 6ο ( Άμεσος έλεγχος τοποθέτησης τεσσάρων εμφυτευμάτων στην άνω γνάθο, με μια Πανοραμική απεικόνιση. )

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 1ο

Αφαίρεση έγκλειστου προγομφίου άνω γνάθου, μετά την λήψη & μελέτη της Τομογραφίας.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 2ο

Αφαίρεση υπεράριθμου δοντιού στην άνω πρόσθια περιοχή, με ταυτόχρονη ορθοδοντική μετατόπιση του έγκλειστου κεντρικού Τομέα.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 3ο

Αφαίρεση κυστικής αλλοίωσης & υπαίτιου δοντιού, μετά από λήξη και μελέτη Αξονικής Τομογραφίας.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 4ο

Μελέτη Αξονικής Τομογραφίας για την κατασκευή νάρθηκα για “Κατευθυνόμενη Τοποθέτηση Εμφυτευμάτων”.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 5ο

Τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος στην κάτω γνάθο.

 

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 6ο

Άμεσος έλεγχος τοποθέτησης τεσσάρων εμφυτευμάτων στην άνω γνάθο, με μια Πανοραμική απεικόνιση.

 

Ψηφιακός Σχεδιασμός (Digital Design)

Το Οδοντιατρικό Κέντρο Πανόραμα διαθέτει Ψηφιακά Λογισμικά Σχεδιασμού (Digital Design Softwares, Simplant ( https://www.dentsplysirona.com/en-us/categories/implant-dentistry/simplant.html και Exocad (https://exocad.com), απαραίτητα για τους σχεδιασμούς στεφανών, γεφυρών, όψεων, οδοντοστοιχιών, ναρθήκων για τοποθέτηση εμφυτευάτων αλλά και βρυγμού. Τα παραπάνω λογισμικά είναι ιατρικά προιόντα (medical products) και ως ιατρικά προιόντα δίνουν πρώτα σε μας και μετά στους ασθενείς μας την εγκυρότητα μιας ιατρικής θεραπείας, με ασφάλεια, έλεγχο και καλή πρόγνωση.

Η δυνατότητα του σχεδιασμού από τους ίδιους τους ιατρούς του Οδοντιατρικού Κέντρου Πανόραμα παρέχει, με γνώση και ταχύτητα, προσθετικές αποκαταστάσεις αλλά και εμφυτευματικές θεραπευτικές λύσεις με ποιοτικά standards. Οι ασθενείς μας μπορούν να έχουν ολοκληρωμένες οδοντιατρικές θεραπευτικές αποκαταστάσεις, γρήγορα και χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν σ άλλους χώρους. (ακτινολογικά εργαστήρια, οδοντοτεχνικά εργαστήρια, κ.ά.)

Με το  Digital Software Exocad, το Οδοντιατρικό Κέντρο Πανόραμα και οι ιατροί του, παρέχουν στους ασθενείς της κλινικής άμεσα και ταχύτατα προσθετικές αποκαταστάσεις (στεφάνες, γέγυρες, όψεις, οδοντοτοιχίες, επιεμφυτεματικές κατασκευές, νάρθηκες) εξατομικευμένες, βιοσυμβατές και άκρως βιομημιτικές.

Η “ψηφιακή Αποτύπωση” (Carestream 3600) ο “Αξονικός Τομογράφος” (Carestream 8100 3d), το κοπτικό- ρομποτικό “CNC milling machine” (R5 της Vhf), ο “Ψηφιακός Εκτυπωτής” (Asiga Max UV), τα Digital Design Software (Simplant & Exocad), αλλά και τα επώνυμα, ποιοτικά και ιστοσυμβατά υλικά που χρησιμοποιούνται, δίνουν τις απαραίτητες προυποθέσεις για οδοντιατρικές εργασίες αισθητικές, υγιεινές και με πολύ καλή πρόγνωση.

Ψηφιακή Κοπή Προσθετικής Κατασκευής

Με το R5 της Vhf, ( https://www.vhf.de/en/products/dental/dental-milling-machines/r5/ ) ένα καινοτόμο μηχάνημα προηγμένης τεχνολογίας, το Οδοντιατρικό Κέντρο Πανόραμα ολοκληρώνει την  μετάβασή του στον κόσμο της Ψηφιακής Οδοντιατρικής. Δίνοντας στο CNC του Γερμανικού οίκου της vhf τα σχεδιαστικά μοντέλα προσθετικών αποκαταστάσεων (στεφάνες, γέφυρες, όψεις….κ.ά.) από τα σχεδιαστικά του λογισμικά που διαθέτει, λαμβάνει τάχυστα και με μεγάλη ακρίβεια, μετά από μια ποιοτική κοπή, τις οδοντιατρικές εργασίες.

Έτσι, η κλινική μας δίνει τη δυνατότητα της εφαρμογής του “One Day Dentistry” στους ασθενείς της. Αυτή η  εξαιρετικά αυτοματοποιημένη μηχανή φρεζαρίσματος και λείανσης, φέρνει επαναστατικές προσεγγίσεις στην  κλινική μας, κατατάσσοντάς την πιθανόν στην πιο Ψηφιακή Οδοντιατρική Κλινική της Βόρειας Ελλάδος, και μια από τις προηγμένες της Ευρώπης.

Περιστατικό 1ο ( Ψηφιακή κατασκευή γέφυρας (3 δοντιών) με κοπή ζιρκονίας και διαστρωμάτωση όψης κεραμικού )

Τροχισμός δοντιών

Ενδοστοματική πρόβα γέφυρας ζιρκονίας

Μόνιμη κόλληση της γέφυρας μετά την προστπμιακή διαστρωμάτωση κεραμικού

Μόνιμη κόλληση της γέφυρας μετά την προστπμιακή διαστρωμάτωση κεραμικού.

Περιστατικό 2ο ( Συνολική προσθετική αποκατάσταση ασθενή με ολοκεραμικές στεφάνες ζιρκονίου, με κοπή R5 Vhf. )

Περιστατικό 3ο ( Προσθετική αποκατάσταση άνω γνάθου ασθενή με ολοκεραμικές στεφάνες ζιρκονίου, με κοπή R5 Vhf. )

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 1ο

Ψηφιακή κατασκευή γέφυρας (3 δοντιών) με κοπή ζιρκονίας και διαστρωμάτωση όψης κεραμικού.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 2ο

Συνολική προσθετική αποκατάσταση ασθενή με ολοκεραμικές στεφάνες ζιρκονίου, με κοπή R5 Vhf.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 3ο

Προσθετική αποκατάσταση άνω γνάθου ασθενή με ολοκεραμικές στεφάνες ζιρκονίου, με κοπή R5 Vhf.

Ψηφιακός Εκτυπωτής 3D Printer Asiga Max UV

Για την κατασκευή ναρθήκων (στην “Κατευθυνόμενη Τοποθέτηση Εμφυτεύματος” και στην θεραπεία βρυγμού), ορθοδοντικών μοντέλων, μεταβατικών στεφανών & γεφυρών, οδοντικών μοντέλων και οδοντοστοιχιών, το Οδοντιατρικό κέντρο Πανόραμα εμπιστεύεται  τον επιτραπέζιο 3D Printer Asiga MAX UV
(https://www.asiga.com/products/printers/max_series/max/), σαφώς ένας από τους καλύτερους επιτραπέζιους 3D εκτυπωτές όσον αφορά την ποιότητα εκτύπωσης και τις ενδείξεις στην Οδοντιατρική Επιστήμη.

Ο ακριβής σχηματισμός στρωμάτων βιοσυμβατής ρητίνης είναι το κλειδί για την επίτευξη σταθερών και ακριβών αποτελεσμάτων σε οποιοδήποτε περιβάλλον παραγωγής. Τα περίπου 380 βιοσυμβατά υλικά τρισδιάστατης εκτύπωσης ωριμάζουν γρηγορότερα με τα βαθύτερα μήκη κύματος UV (385nm) μειώνοντας τη σκέδαση στους XY άξονες και την υπερβολική σκλήρυνση. Το αποτέλεσμα είναι η ακριβέστερη λεπτομέρεια, η ακρίβεια, η αξιοπιστία της παραγωγής και η ικανότητα επεξεργασίας υλικών.

Ο Asiga Max UV παγκοσμίως κατέχει περίοπτη θέση και αποδοχή στον οδοντιατρικό χώρο, στοιχεία που αποτέλεσαν  την βάση της επιλογής μας για έναν 3D Printer στο Οδοντιατρικό Κέντρο Πανόραμα.

Softwares Ψηφιακής Οδοντιατρικής

 

Τα σχεδιαστικά λογισμικά που εμπιστεύεται το Οδοντιατρικό Κέντρο Πανόραμα είναι το Simplant της Dentsply/ Sirona (https://www.dentsplysirona.com/en-us/categories/implant-dentistry/simplant.html) και το Exocad (https://exocad.com). Το Simplant της Dentsply/ Sirona είναι ένα ιατρικό προιόν σχεδίασης των ναρθηκών για την “Κατευθυνόμενη Χειρουργική Τοποθέτηση των Εμφυτευμάτων”. Οι θέσεις των εμφυτευμάτων, η αναγνώριση των ανατομικών στοιχείων των γνάθων, τα βάθη και οι κλίσεις των φρεατίων σχεδιάζονται εικονικά, και με μεγάλη ευκολία αλλά και ασφάλεια εκτυπώνεται ο νάρθηκας.

Αντίστοιχα το Exocad παγκόσμια κατέχει την εκτίμηση πολλών Οδοντιάτρων & Οδοντοτεχνιτών ως το καλύτερο σχεδιαστικό λογισμικό σε πολλά πεδία προσθετικών κατασκευών.

Το Οδοντιατρικό Κέντρο Πανόραμα έχει την τελευταία Full Edition αυτού του λογισμικού, και δίνει την δυνατότητα να εφαρμόζεται η θεραπεία “One Day Dentistry” στους ασθενείς του, σχεδιάζοντας εξατομικευμένες προσθετικές αποκαταστάσεις.

One Day Dentistry / All In One Center

Η έννοια “One Day Dentistry” εμπεριέχει θεραπευτικές προσεγγίσεις εντός ολίγων ωρών (Οδοντιατρική της μιας ημέρας, σε μια αυτολεξή μετάφραση). Είναι μια έννοια που μας ήρθε από Δυτικά (ΗΠΑ) όπου μια Οδοντιατρική Κλινική είναι εξοπλισμένη τόσο με συσκευές, μηχανήματα & ψηφιακά λογισμικά, όσο και με την απαραίτητη γνώση & εμπειρία του ιατρικού προσωπικού, πάνω σε Ψηφιακές Διαδικασίες για την κατασκευή των προσθετικών κατασκευών.

Έτσι, οι ασθενείς αυτών των Οδοντιατρικών Κλινικών απολαμβάνουν τις προσθετικές & εμφυτευματικές αποκαταστάσεις μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και εντός καινοτόμων ψηφιακών διαδικασιών. Η ασφάλεια, η εγκυρότητα και η πολύ καλή πρόγνωση αυτών των θεραπειών αποτελούν βάση αυτών των διαδικασιών. Φυσικά πρέπει να τονιστεί ότι αυτές οι διαδικασίες εκτός της ταχύτητας των κατασκευών παρέχουν και την άνεση στους ασθενείς που επιλέγουν αυτές τις θεραπείες.

Έτσι η κλασική αποτύπωση (λήψη των “μέτρων”) όπου με την βοήθεια της σιλικόνης προσπαθεί ο κλινικός να αποτυπώσει τα τροχισμένα δόντια δημιουργώντας  μια δυσχέρεια στον ασθενή, αντικαθίσταται από την “Ψηφιακή Αποτύπωση” όπου μια ενδοστοματική κάμερα σαρώνει τα δόντια και τα ούλα της στοματικής κοιλότητας.

Αυτή η ψηφιοποίηση των αποτυπωμάτων δίνει επίσης την δυνατότητα να επεξεργαστούν αυτά μέσα σε Σχεδιαστικά Λογισμικά αμέσως μετά την Ψηφιακή Αποτύπωση. Με την ίδια ταχύτητα μπορούν να κοπούν (σε μια CNC μηχανή) ή να εκτυπωθούν (σε 3D Printer) οι προσθετικές κατασκευές, εντός ολίγων ωρών. Αυτή η διαδικασία μειώνει δραστικά τον χρόνο της θεραπείας και ο ασθενής μέσα από μια πολύ πιο άνετη διαδικασία αποκτά την προσθετική θεραπεία. Με την ίδια αξιοπιστία μπορούμε να εργαστούμε και στις εμφυτευματικές θεραπείες. Η παραγωγή του νάρθηκα για μια “Κατευθυνόμενη Χειρουργική Τοποθέτηση των Εμφυτευμάτων” μετά την λήψη μιας Αξονική Τομογραφίας και του “Ψηφιακού Αποτυπώματος”, παράγεται σε μικρό χρονικό διάστημα.

Επίσης, οι επι-εμφυτευματικές προσθετικές αποκαταστάσεις είναι θέμα ολίγων ωρών στο να “κοπούν” και να συντηχθούν. Το Οδοντιατρικό Κέντρο Πανόραμα αποδεχόμενο την επιστημονική βάση και την ακρίβεια αυτών των θεραπειών, επένδυσε και προμηθεύτηκε τις απαραίτητες συσκευές & μηχανήματα για να μπορεί να προσφέρει την “Ψηφιακή Οδοντιατρική” όπως και την “One Day Dentistry” στους ασθενείς του.

 

 Η δυνατότητα που δίνουν ο Αξονικός Τομογράφος (Carestream 8100 3d), ο Ψηφιακός Σαρωτής (Carestream 3600), το κοπτικό CNC (R5 Vhf), ο εκτυπωτής (Asiga Max UV), οι φούρνοι σύντηξης & όπτησης (Programmat S2 & Programmat 510), τα ψηφιακά λογισμικά σχεδιασμού (Simplant Dentsply/ Sirona & Exocad), αλλά και η γνώση και η εμπειρία πάνω σ’ αυτά τα πρωτόκολλα, καθιστούν την κλινική μας πρότυπο Ψηφιακής Κλινικής. Οι ασθενείς μας μπορούν να λαμβάνουν τις θεραπείες μέσα από καινοτόμες ψηφιακές διαδικασίες αποκλειστηκά μέσα στο καλαίσθητο χώρο μας, αλλιώς All In One Center.

Σύγκριση κλασικής αποτύπωσης με την “Ψηφιακή Αποτύπωση”

Οι φωτογραφίες του χώρου, των συσκευών και των κλινικών περιστατικών της ιστοσελίδας μας ανήκουν στο
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ