Επιλογή Σελίδας

Ψηφιακή Αποτύπωση / Ψηφιακός Σχεδιασμός (Digital Design)

Οδοντιατρικό Κέντρο Πανοράματος – Ξιμίνης Ευάγγελος DDS, MSc, Ph.D στη Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο :

2310 344.968

Διεύθυνση:

Αναλήψεως 3, 552 36 Πανόραμα

Ψηφιακή Αποτύπωση

Η Ψηφιακή Αποτύπωση, είναι μια νέα διαδικασία λήψης αποτυπωμάτων, που γίνεται διαμέσου ενός ψηφιακού σαρρωτή (μεγέθους ενδοστοματικής κάμερας), που σαρρώνει ενδοστοματικά (δίκην video) δόντια και ούλα. Με αυτήν την διαδικασία ο ασθενής αποφεύγει την δυσάρεστη αναλογική αποτύπωση (χρήση σιλικόνης στο στόμα), μειώνεται ο χρόνος κατασκευής & παράδοσης της προσθετικής αποκατάστασης και όλη η κατασκευή (στεφάνη, γέφυρα, επιεμφυτευματική αποκατάσταση κ.ά.) δημιουργείται μέσα σ’ ένα πλεονεκτικό ψηφιακό περιβάλον.

Η κλινική μας κάνει χρήση αυτών των πλεονεκτημάτων της Ψηφιακής Οδοντιατρικής, μαζί με ένα σύνολο μηχανημάτων (αξονικό τομογράφο CBCT,ενδοστοματικός σαρωτής, κοπτικού CAD-CAM, 3D printer κ.ά.) και ψηφιακών προγραμμάτων (software), ακολουθώντας την τεχνολογική καινοτομία, που εφαρμόζεται στον χώρο της  Ψηφιακής Οδοντιατρικής.

Ψηφιακός Σχεδιασμός (Digital Design)

Το Οδοντιατρικό Κέντρο Πανόραμα διαθέτει Ψηφιακά Λογισμικά Σχεδιασμού {Digital Design Softwares, Simplant ( https://www.dentsplysirona.com/en-us/categories/implant-dentistry/simplant.html ) και Exocad (https://exocad.com) }, απαραίτητα για τους σχεδιασμούς στεφανών, γεφυρών, όψεων, οδοντοστοιχιών, ναρθήκων για τοποθέτηση εμφυτευάτων αλλά και ναρθηκών βρυγμού. Τα παραπάνω λογισμικά είναι ιατρικά προιόντα (medical products) και ως ιατρικά προιόντα δίνουν πρώτα σε μας και μετά στους ασθενείς μας την εγκυρότητα μιας ιατρικής θεραπείας, με ασφάλεια, έλεγχο και καλή πρόγνωση.

Η δυνατότητα του σχεδιασμού από τους ίδιους τους ιατρούς του Οδοντιατρικού Κέντρου Πανόραμα παρέχει, με γνώση και ταχύτητα, προσθετικές αποκαταστάσεις αλλά και εμφυτευματικές θεραπευτικές λύσεις με ποιοτικά standards. Οι ασθενείς μας μπορούν να έχουν ολοκληρωμένες οδοντιατρικές θεραπευτικές αποκαταστάσεις, γρήγορα και χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν σ άλλους χώρους. (ακτινολογικά εργαστήρια, οδοντοτεχνικά εργαστήρια, κ.ά.)

Με το Digital Software Exocad, το Οδοντιατρικό Κέντρο Πανόραμα και οι ιατροί του, παρέχουν στους ασθενείς της κλινικής άμεσα και ταχύτατα προσθετικές αποκαταστάσεις (στεφάνες, γέγυρες, όψεις, οδοντοτοιχίες, επιεμφυτεματικές κατασκευές, νάρθηκες) εξατομικευμένες, βιοσυμβατές και άκρως βιομημιτικές.

Με το digital software σχεδιάζεται ο νάρθηκας της ” Κατευθυηνόμενης Χειρουργικής Τοποθέτησης Εμφυτευμάτων ” εξασφαλίζοντας την επιτυχία της χειρουργικής τοποθέτησης των εμφυτευμάτων παράλληλα με μια άνετη μεταχειρουργγική πορεία.

Η “Ψηφιακή Αποτύπωση” (Carestream 3600) ο “Αξονικός Τομογράφος” (Carestream 8100 3d), το κοπτικό- ρομποτικό “CNC milling machine” (R5 της Vhf), ο “Ψηφιακός Εκτυπωτής” (Asiga Max UV), τα Digital Design Software (Simplant & Exocad), αλλά και τα επώνυμα, ποιοτικά και βιοσυμβατά υλικά που χρησιμοποιούνται, δίνουν τις απαραίτητες προυποθέσεις για οδοντιατρικές εργασίες αισθητικές, υγιεινές και με πολύ καλή πρόγνωση.

Softwares Ψηφιακής Οδοντιατρικής

 

Τα σχεδιαστικά λογισμικά που εμπιστεύεται το Οδοντιατρικό Κέντρο Πανόραμα είναι το Simplant της Dentsply/ Sirona (https://www.dentsplysirona.com/en-us/categories/implant-dentistry/simplant.html) και το Exocad (https://exocad.com). Το Simplant της Dentsply/ Sirona είναι ένα ιατρικό προιόν σχεδίασης των ναρθηκών για την “Κατευθυνόμενη Χειρουργική Τοποθέτηση των Εμφυτευμάτων”. Οι θέσεις των εμφυτευμάτων, η αναγνώριση των ανατομικών στοιχείων των γνάθων, τα βάθη και οι κλίσεις των φρεατίων σχεδιάζονται εικονικά, και με μεγάλη ευκολία αλλά και ασφάλεια εκτυπώνεται ο νάρθηκας.

Αντίστοιχα το Exocad παγκόσμια κατέχει την εκτίμηση πολλών Οδοντιάτρων & Οδοντοτεχνιτών ως το καλύτερο σχεδιαστικό λογισμικό σε πολλά πεδία προσθετικών κατασκευών.

Το Οδοντιατρικό Κέντρο Πανόραμα έχει τις τελευταίες Full Edition αυτών των λογισμικών, και δίνει την δυνατότητα να εφαρμόζεται η θεραπεία “One Day Dentistry” στους ασθενείς του, σχεδιάζοντας εξατομικευμένες προσθετικές αποκαταστάσεις.

Οι φωτογραφίες του χώρου, των συσκευών και των κλινικών περιστατικών της ιστοσελίδας μας ανήκουν στο
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ