Επιλογή Σελίδας

One Day Dentistry / All In One Center

Οδοντιατρικό Κέντρο Πανοράματος – Ξιμίνης Ευάγγελος DDS, MSc, Ph.D στη Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο :

2310 344.968

Διεύθυνση:

Αναλήψεως 3, 552 36 Πανόραμα

Η έννοια “One Day Dentistry” εμπεριέχει θεραπευτικές προσεγγίσεις εντός ολίγων ωρών (Οδοντιατρική της μιας ημέρας, σε μια αυτολεξή μετάφραση). Είναι μια έννοια που μας ήρθε από Δυτικά (ΗΠΑ) όπου μια Οδοντιατρική Κλινική είναι εξοπλισμένη τόσο με συσκευές, μηχανήματα & ψηφιακά λογισμικά, όσο και με την απαραίτητη γνώση & εμπειρία του ιατρικού προσωπικού, πάνω σε Ψηφιακές Διαδικασίες για την κατασκευή των προσθετικών κατασκευών.

Έτσι, οι ασθενείς αυτών των Οδοντιατρικών Κλινικών απολαμβάνουν τις προσθετικές & εμφυτευματικές αποκαταστάσεις μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και εντός καινοτόμων ψηφιακών διαδικασιών. Η ασφάλεια, η εγκυρότητα και η πολύ καλή πρόγνωση αυτών των θεραπειών αποτελούν βάση αυτών των διαδικασιών. Φυσικά πρέπει να τονιστεί ότι αυτές οι διαδικασίες εκτός της ταχύτητας των κατασκευών παρέχουν και την άνεση στους ασθενείς που επιλέγουν αυτές τις θεραπείες.

Έτσι η κλασική αποτύπωση (λήψη των “μέτρων”) όπου με την βοήθεια της σιλικόνης προσπαθεί ο κλινικός να αποτυπώσει τα τροχισμένα δόντια δημιουργώντας  μια δυσχέρεια στον ασθενή, αντικαθίσταται από την “Ψηφιακή Αποτύπωση” όπου μια ενδοστοματική κάμερα σαρώνει τα δόντια και τα ούλα της στοματικής κοιλότητας.

Αυτή η ψηφιοποίηση των αποτυπωμάτων δίνει επίσης την δυνατότητα να επεξεργαστούν αυτά μέσα σε Σχεδιαστικά Λογισμικά αμέσως μετά την Ψηφιακή Αποτύπωση. Με την ίδια ταχύτητα μπορούν να κοπούν (σε μια CNC μηχανή) ή να εκτυπωθούν (σε 3D Printer) οι προσθετικές κατασκευές, εντός ολίγων ωρών. Αυτή η διαδικασία μειώνει δραστικά τον χρόνο της θεραπείας και ο ασθενής μέσα από μια πολύ πιο άνετη διαδικασία αποκτά την προσθετική θεραπεία. Με την ίδια αξιοπιστία μπορούμε να εργαστούμε και στις εμφυτευματικές θεραπείες. Η παραγωγή του νάρθηκα για μια “Κατευθυνόμενη Χειρουργική Τοποθέτηση των Εμφυτευμάτων” μετά την λήψη μιας Αξονική Τομογραφίας και του “Ψηφιακού Αποτυπώματος”, παράγεται σε μικρό χρονικό διάστημα.

Επίσης, οι επι-εμφυτευματικές προσθετικές αποκαταστάσεις είναι θέμα ολίγων ωρών στο να “κοπούν” και να συντηχθούν. Το Οδοντιατρικό Κέντρο Πανόραμα αποδεχόμενο την επιστημονική βάση και την ακρίβεια αυτών των θεραπειών, επένδυσε και προμηθεύτηκε τις απαραίτητες συσκευές & μηχανήματα για να μπορεί να προσφέρει την “Ψηφιακή Οδοντιατρική” όπως και την “One Day Dentistry” στους ασθενείς του.

 

Η δυνατότητα που δίνουν ο Αξονικός Τομογράφος (Carestream 8100 3d), ο Ψηφιακός Σαρωτής (Carestream 3600), το κοπτικό CNC (R5 Vhf), ο εκτυπωτής (Asiga Max UV), οι φούρνοι σύντηξης & όπτησης (Programmat S2 & Programmat 510), τα ψηφιακά λογισμικά σχεδιασμού (Simplant Dentsply/ Sirona & Exocad), αλλά και η γνώση και η εμπειρία πάνω σ’ αυτά τα πρωτόκολλα, καθιστούν την κλινική μας πρότυπο Ψηφιακής Κλινικής. Οι ασθενείς μας μπορούν να λαμβάνουν τις θεραπείες μέσα από καινοτόμες ψηφιακές διαδικασίες αποκλειστηκά μέσα στο καλαίσθητο χώρο μας ,  όλα μέσα στην κλινική μας  ( All In One Center ).

Σύγκριση κλασικής αποτύπωσης με την “Ψηφιακή Αποτύπωση”

Οι φωτογραφίες του χώρου, των συσκευών και των κλινικών περιστατικών της ιστοσελίδας μας ανήκουν στο
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ