Λευκές Εμφράξεις (Λευκά Σφραγίσματα)

Οδοντιατρικό Κέντρο Πανοράματος – Ξιμίνης Ευάγγελος DDS, MSc, Ph.D στη Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο :

2310 344.968

Διεύθυνση:

Αναλήψεως 3, 552 36 Πανόραμα

Η αισθητική οδοντιατρική παράλληλα με τις αισθητικές προσδοκίες των ασθενών δεν περιορίζεται στα πρόσθια δόντια, επιδιώκοντας μια όμορφη και εναρμονισμένη εικόνα στο εύρος του χαμόγελου. Επιπλέον, μας επιβάλλει αισθητικές παρεμβάσεις με νέα υλικά και νέες τεχνοτροπίες και στις οπίσθιες περιοχές.Τα “μαύρα” σφραγίσματα (αμαλγάματα) εκτός από την αντιαισθητική εικόνα που προσδίδουν, έχουν κατηγορηθεί για πληθώρα προβλήματα συμβατότητας με τους οδοντικούς και στοματικούς ιστούς. Το αμάλγαμα είναι ένα μείγμα μεταλλικών στοιχείων που διαβρώνονται (οξειδώνονται) από τα στοματικά υγρά.

Επίσης, η μεταλλική έμφραξη δεν συνδέεται με την επιφάνεια του δοντιού, δημιουργώντας έτσι κενά μικροδιείσδυσης μικροβίων με επακόλουθο τον επανατερηδονισμό του δοντιού και κατ’ επέκταση την νέκρωσή του.

Σφραγίσμα Δοντιών

Τέλος, η ανελαστική φύση αυτού του υλικού μεταφέρει επιβαρυντικά τις μασητικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται συχνά κατάγματα του δοντιού, που μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και την εξαγωγή του.

Στο Οδοντιατρικό Κέντρο Πανόραμα πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει “χώρος” στην σύγχρονη οδοντιατρική για το αμάλγαμα, προτείνοντας τους ασθενείς του την αντικατάσταση αυτών με κατασκευές (λευκές εμφράξεις, ένθετα, επένθετα) από βιοσυμβατά υλικά (πολυμερή), με ιδιότητες κοντινές του οδοντικού ιστού.

Αυτά τα αισθητικά υλικά (πολυμερή, σύνθετες ρητίνες) χαρακτηρίζονται από την ικανότητα του “χαμαιολεοντισμού” με μια μεγάλη γκάμα χρωματολογίου για να προσομοιάζουν με απόλυτη ακρίβεια το χρώμα του δοντιού.

Οι φυσικομηχανικές ιδιότητες αυτών των υλικών αποδίδουν μεγάλη αντοχή στις μασητικές δυνάμεις, ανοχή στα στοματικά υγρά, άριστη αισθητική απόδοση με δυνατότητα οπαλισμού και φθορισμού, όπως και εξαιρετική ικανότητα γυαλίσματος της επιφάνειά τους.

Στην κλινική μας χρησιμοποιούμε υλικά εμφράξεων εταιρειών που είναι πρωτοπόρες στην έρευνα, βραβευμένες από διεθνείς οδοντιατρικές ακαδημίες, αλλά και διαδικασίες έμφραξης (διαστρωμάτωση, χρήση ελαστικού απομονωτήρα) που προσδίδουν ασφάλεια, πρόγνωση και μακροβιώτητα των σφραγισμάτων.

 Παρακάτω παρουσιάζονται περιστατικά Λευκών Σφραγισμάτων απο την κλινική μας (Λευκά Σφραγίσματα):

Οι φωτογραφίες του χώρου, των συσκευών και των κλινικών περιστατικών της ιστοσελίδας μας ανήκουν στο
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ
Χειρουργός Οδοντίατρος Dr Ξιμίνης Ευάγγελος

Αναλήψεως 3, Πανόραμα, 552 36, Θεσσαλονίκη

2310 344.968

info@odontiatriko-kentro.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα -΄Τρίτη – Πέμπτη :
09:00 – 21:00

Τετάρτη – Παρασκευή :
09:00 – 19:00

Σάββατο & Κυριακή: Κλειστά